Περιβαλλοντικός Αντίκτυπος

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα: Ανακατασκευασμένο vs. Νέο

Ένα χρόνο μεγαλύτερος, πολλά κιλά ελαφρύτερος.

Ένα ανακατασκευασμένο τηλέφωνο αντιπροσωπεύει 80 κιλά από το συλλογικό μας περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η κατασκευή ενός νέου smartphone παράγει περίπου 87 κιλά CO2. Τα refurbished; Μόλις 7. Χάσε το βάρος: καμία επιπλέον προσπάθεια, μόνο επιπλέον εξοικονόμηση.
Tech Impact_EventEdito_Desktop_3
  • Πιστοποιημένος έμπορος
  • 30 μέρες να αλλάξεις γνώμη
  • Δωρεάν αποστολή
  • 12 μήνες ελάχιστη εγγύηση

Το εργοστάσιο τζακούζι

Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι αυτό είναι ένα refurbished τηλέφωνο. Ένα νέο τηλέφωνο καταναλώνει περίπου 73 δεξαμενές νερού για τζακούζι. Αγοράζοντας ένα ανακατασκευασμένο τηλέφωνο, εξοικονομείς 60 δεξαμενές νερού. Και μέσω αυτής της σπαζοκεφαλιάς, εσύ, ένας απόλυτα λογικός άνθρωπος, θα μπορούσες ίσως να δικαιολογήσεις 25 πάρτι με υδρομασάζ. Σωστά;
Tech Impact_EventEdito_Desktop_1_New

Κράτα το metal ζωντανό!

Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι σκληροπυρηνικό μέταλλο. Εννοούμε κυριολεκτικά φορτωμένες με βαρέα μέταλλα. Για την παραγωγή ενός μόνο smartphone πρέπει να ανασκαφούν 683 κιλά πρώτων υλών. Κράτησε το μέταλλο ζωντανό... κρατώντας το σε κυκλοφορία. Αγόρασε refurbished ηλεκτρονικά.
Tech Impact_EventEdito_Desktop_2

Άφησε τις τοξικές σχέσεις

Τι παίρνεις όταν αγοράζεις ένα νέο τηλέφωνο; 199 γραμμάρια ηλεκτρονικών αποβλήτων. Τα ηλεκτρονικά απόβλητα είναι τοξικά. Όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος στο νερό σου. Άφησέ τα αυτά να φύγουν και επέλεξε το refurbishing. Όλη η λάμψη χωρίς σκουπίδια (και το τοξικό περιβάλλον που συνεπάγεται αυτό).
Tech Impact_EventEdito_Desktop_4