Impact Champions: Πιστοποίηση EcoVadis

Το Back Market συνεργάζεται με την EcoVadis για να αξιολογήσει αντικειμενικά την κοινωνική, ηθική και περιβαλλοντική απόδοση των συνεργατών του.

Ecovadis Banner Impact Champions
EcoVadis: παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την περιβαλλοντική και κοινωνική αξιολόγηση των εταιρειών.

Η EcoVadis είναι ένας οργανισμός αναφοράς που ειδικεύεται στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας των εταιρειών. Με διεθνή παρουσία, ο οργανισμός ειδικεύεται στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας των εταιρειών. Η Ecovadis έχει αξιολογήσει περισσότερες από 75.000 εταιρείες από τη δημιουργία της το 2007 και συνεργάστηκε με πελάτες όπως η Nokia, η Verizon, η Orange και η Michelin.

 

Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης, η EcoVadis παίρνει υπόψη τις διάφορες πτυχές των προσεγγίσεων και πολιτικών αειφόρου ανάπτυξης των εταιρειών: το περιβάλλον, τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα, τις ηθικές και βιώσιμες αγορές.

 

Μετά από κάθε αξιολόγηση, η EcoVadis δημιουργεί έναν πίνακα για τις εταιρείες με τα πλεονεκτήματα και τους τομείς εκείνους που θα βελτιώσουν την απόδοσή τους στην ΕΚΕ.

Logo EcoVadis
Μια απαιτητική και αυστηρή ανάλυση.

Η μεθοδολογία EcoVadis πραγματοποιείται σε 3 στάδια: ερωτηματολόγιο, ανάλυση και αποτελέσματα.

 

Βασίζεται σε διεθνή πρότυπα αειφορίας, συμπεριλαμβανομένων των Global Reporting Initiative, του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών και του προτύπου ISO 26000, που καλύπτει περισσότερες από 160 χώρες.

 

Οι εταιρείες μπορούν να αξιολογηθούν από την EcoVadis με δική τους πρωτοβουλία ή κατόπιν αιτήματος ενός από τους πελάτες τους.

 

Οι εταιρείες που επιθυμούν να λάβουν πιστοποίηση EcoVadis λαμβάνουν ένα ερωτηματολόγιο προσαρμοσμένο στον τομέα δραστηριότητας, τη χώρα τους και το μέγεθός τους. Έχουν στη συνέχεια 6 εβδομάδες για να απαντήσουν και να παράσχουν όλα τα έγγραφα που θα υποστηρίξουν τις απαντήσεις τους (πολιτική ισότητας των φύλων, πιστοποιητικό ISO 14001, μεταξύ χιλιάδων άλλων πραγμάτων).

 

Έπειτα έρχεται το στάδιο της ανάλυσης, η EcoVadis αναλύει τα ερωτηματολόγια και συμβουλεύεται διάφορες πηγές και ενδιαφερόμενους για να διασφαλίσει την αξιοπιστία της αξιολόγησης.

 

Τέλος, η EcoVadis αποδίδει ένα σκορ στην εταιρεία σύμφωνα με τη βιώσιμη απόδοσή της, τον βαθμό ωριμότητάς της σε θέματα ΕΚΕ και τις φιλοδοξίες της σε αυτόν τον τομέα. Το αποτέλεσμα συνοδεύεται από ένα φύλλο αξιολόγησης και ένα σχέδιο δράσης που θα επιτρέψει στην αξιολογημένη εταιρεία να βελτιώσει την απόδοση και την προσέγγισή της.

Τέσσερα μετάλλια επιβράβευσης.

Για να δώσει μεγαλύτερη ορατότητα, η EcoVadis έχει δημιουργήσει ένα σύστημα μεταλλίων που ανταμείβει τις εταιρείες για την αειφόρο απόδοσή τους σύμφωνα με το τελικό τους σκορ:

 

  • Πλατινένιο (συνολική βαθμολογία μεταξύ 73 και 100): η εταιρεία συγκαταλέγεται στο κορυφαίο 1% του τομέα της.
  • Χρυσό (συνολική βαθμολογία μεταξύ 66 και 72): η εταιρεία είναι στο 5% των κορυφαίων στον τομέα δραστηριότητάς της
  • Ασημί (συνολική βαθμολογία μεταξύ 54 και 65): η εταιρεία συγκαταλέγεται στο κορυφαίο 25% του κλάδου της
  • Χάλκινο (συνολική βαθμολογία μεταξύ 45 και 53): η εταιρεία βρίσκεται στο πρώτο μισό των εταιρειών με τις καλύτερες επιδόσεις στον κλάδο της.
ecovadis four labels
Συχνές ερωτήσεις

- Ένας έμπορος που δεν έχει το σήμα "Impact Champions" έχει κατ 'ανάγκη κακές πρακτικές ΕΚΕ;

Οχι. Ένας έμπορος που δεν είναι ακόμα "Impact Champion" δεν έχει απαραιτήτως κακές πρακτικές, έχει μόνο πρόοδο που πρέπει να σημειωθεί όσον αφορά την προσέγγιση της ΕΚΕ και την τυποποίηση των βιώσιμων πρακτικών της.

Από την άλλη πλευρά, εάν η εκτίμηση Ecovadis ενός εμπόρου αποκαλύψει προβληματικές πρακτικές σε κοινωνικά, περιβαλλοντικά ή ακόμη και ηθικά ζητήματα, αυτός ο έμπορος θα αποκλειστεί αμέσως από την πλατφόρμα.

 

- Πώς να βρείτε όλους τους Impact Champions στο Back Market;

Η κατάσταση του Impact Champions εμφανίζεται σε όλες τις σελίδες προϊόντων, μέσω του σήματος που δημοσιεύεται στην σελίδα πληροφοριών του refurbisher. Μπορείτε επίσης να βρείτε όλους τους Impact Champions στο ειδικό κατάστημα.

 

- Προσφέρουν οι Impact Champions προϊόντα καλύτερης ποιότητας;

Όλοι οι ανακατασκευαστές συνεργάτες του Back Market ελέγχονται διεξοδικά και πρέπει να επαληθευτούν μέσω μιας μακράς διαδικασίας ποιοτικού ελέγχου. Η κατάσταση του Impact Champion δεν επηρεάζει το Καταστατικό Ποιότητας των refurbishers: αναγνωρίζει μόνο εμπόρους που έχουν αξιακές και ηθικές προσεγγίσεις, δίνοντάς τους ακόμη μεγαλύτερη προβολή στον ιστότοπο.

Io
Από Io , Back Market Traffic Manager Greece

Τα θέματα που απασχολούν κυρίως την Ιώ (όταν δε βρίσκεται σε κάποια παραλία παίζοντας beach volley) είναι η προγραμματισμένη απαξίωση των προϊόντων τεχνολογίας και η ζημιά που προκαλεί η αδιάλειπτη υπερπαραγωγή νέων προϊόντων από τους tech giants. Ευτυχώς, μπορεί να γράφει για όλα αυτά στο Back Market. 💚

Βρήκες χρήσιμο αυτό το άρθρο;